“Я чоловік, чи ні!” Так! Ти чоловік!
Але ти не думав, що іноді це ствердження тобі шкодить? Давай подивимось, як це впливає, наприклад, на твоє стоматологічне здоров’я.
Не секрет, що стоматологів чоловіки бояться більше, ніж жінки. І коли тобі треба піти до лікаря, в тебе з’являється ще один страх …

“А якщо Лікар побачить, що мені страшно. Я чоловік чи ні !”

По-перше, страх це нормально, він притаманний всім істотам. По друге… Давай боятися разом 🙂 Ти ж чоловік і ми з цим впораємося!

Ну а якщо ти таки вирішиш боятися на одинці і будеш під час того, як болить зуб, казати собі,”Ти чоловік чи ні, терпи!”, то тебе чекають ускладнення. Це як невчасно поміняти масло в двигуні твого улюбленого авто. Уявляєш наслідки? Отож саме тому ускладнень перебігу хвороб у чоловіків значно більше, чим у жінок.

Жінки, доречі, частіше відвідують стоматолога, бо їм важлива краса. А що ж до чоловіків? “Я ж чоловік! Навіщо мені крем на обличчя, манікюр, рівні та здорові зуби?” Ну трошки ти вже не в тренді. Вимоги до зубної естетики в умовах пандемії при роботі на віддаленні виросли в рази і серед чоловіків. Зніми себе на камеру. Все сподобалось? Ні? То не проблема, естетична стоматологія нам у поміч. Це точно підніме твою самооцінку і вирівняє емоційний стан.

Доречі, про твої емоції. Чоловіки не можуть собі дозволити бурхливий прояв емоцій. “Я чоловік! Маю стримувати себе!” А куди діватись негативу? “Аж вилиці ходять” в тебе при стресі. Вони то ходять, а зуби стираються. А ще ж ти в зал ходиш, залізо тягаєш. І зуби стискаєш міцно – міцно, без капи, звичайно. І маємо дисонанс. Ти чоловік у повному розквіті сил, а зуби в тебе дрібонькі, як у дуже літнього дідуся. Я дам поради, що робити, а чого ні.

І на останок. Ти ж чоловік ! Який ж чоловік без особистого життя.? А чому тоді чоловіки частіше нехтують гігієною порожнини рота, рідше за жінок роблять професійну чистку? Хочу тобі сказати, що подих теж має значення в особистому житті.

Всі ці проблеми – не проблеми. Я хочу тобі це довести.

Чоловічі дні у стоматолога. Приходь. Ти ж чоловік !!!