treatment with microscope

Зараз кожна поважаюча себе клініка використовує мікроскоп у роботі. Навіщо це дорого-вартісне обладнання для стоматолога та пацієнта?
Труднощі роботи дантиста у тому, що він має справу з дуже маленькими об’єктами в порожнині рота у пацієнта. Мікроскоп збільшує картину у 10-30 разів.
Тому мікроскоп використовується :

– при діагностиці. Допомагає знайти ранні стадії формування карієсу.

– при прямих чи непрямих реставраціях. Мікроскоп дозволяє робити реставрації зубів з ювелірною точністю, препарувати зуби під коронки та вініри з мінімальною втратою твердих тканин.

– при ендодонтії (лікуванні каналів зубів). При роботі без мікроскопа лікар керується мануальними відчуттями, робить ще майже на дотик. Мікроскоп дає можливість побачити розташування та будову каналів і нічого не пропустити.

– психологічний аспект. Без мікроскопу лікар працює дуже близько до пацієнта, тим самим порушуючи так звану “інтимну зону”. У деяких пацієнтів це викликає панічні атаки. Мікроскоп змінює психологічний стан пацієнта, тому що Лікар працює на відстані і не в полі зору пацієнта. Таке положення дозволяє легше переносити навіть більш довге лікування.

Проте, мікроскоп це додаткове обладнання для розширення можливостей лікаря, а не факт надання якісних стоматологічних послуг. У складному процесі лікування важливе поєднання високопрофесійного лікаря та обладнання.

Ствердження, що з мікроскопом якість лікування збільшується в рази, це просто маркетинговий хід, який піднімає прайс.

В нашій клініці пацієнти не платять за обладнання, тому ціна лікування під мікроскопом суттєво не відрізняється від загального прайсу